A felaprított húsokat felforraljuk a levesbe, hozzáadjuk a gombát, bambuszt, sonkát, borsót, sót. A dinny etetejét levágjuk, a húsa felét kiszedjük belőle, beleöntjük a levest, tetejét visszahelyezzük, az egészet fazékba állítjuk, és pár percig elkezdjük forralni.
Először majdnem így készítettem, kicsit módosított hozzávalókkal:
1/2 szál póréhagyma, vékonyra szeletelve, 1 darab zöldpaprika kicsumázva, finomra vágva, 2 ek főzőolaj, 1/2 kk curry por, 5 dkg kókuszreszelék, 35 dkg ananász konzerv lecsepegtetve, összevágva, 5 dkg pörkölt sós mogyoró, apróra vágva, 35 dkg rizs, 1 l erőleves (kockából);
Serpenyőben, gyenge tűzön keverve süssük a vöröshagymát, a zöldpaprikával az olajban. Főzzük két percig, majd tegyük bele a többi hozzávalót a koriander kivételével. Forraljuk fel. Keverjük meg egyszer, majd fedjük le az edényt. Vegyük kisebbre a lángot, és főzzük 15 percig, amíg elfő a víz. Vegyük le a tűzről, és tálalás előtt hagyjuk 5 percig állni. Díszítsük friss koriander szálakkal.
Óriási sikere volt, dinókat sütöttem hozzá. (Mirelit panírozott pulykadarabkákat, amik pici dinoszaurusz alakúra vannak formálva, egyébként is szoktunk készíteni.)
Ma újra készítettem, de már a hagyma és a zöldpaprika is kimaradt belőle, így is finom lett. Szerintem, elbírna még 5 dkg mazsolát is, de a gyerekek nem szeretik a mazsolát, ezért nem próbáltam ki.