| A thaiföldi konyhát talán kevésbé érte az európai hatás, mint néhány szomszédját; inkább Kínával, Indiával mutat közös vonásokat, noha a megjelenésre, tálalásra, az ételek küllemére legalább annyi figyelmet fordítanak, mint a japánok.   A felsorolásban nincs thaiföldi írás, mert képtelenség kiigazodni rajta. Kis szerencsére viszont találhatunk olyan étlapot is, amelyen ott az angol átírás, mivel elég sokan beszélik ezt a nyelvet.    Érdemes kipróbálni a sörüket - akár a hagyományos singhát, vagy az újabb amaritot. Ez áll az erős mae khong whiskyre is.   Haw mok - apróra vágott nyers halból készült csípős étel; a halat chiliből, hagymából, citromfűből, fokhagymából, kókusztejből sé szójaszószból készült mártással öntik le és megpárolják Kaeng chued - húsleves; rizshez, más ételekhez kísérőként fogyasztják chued mu ba-chaw - húsleves; darált sertéshúsból készült húsgombóccal és zöldséggel chued pla - húsleves; pikkelyezett halból készült gombóccalchued wun sen - húsleves; metélttel, kínai gombával és zöldséggel
 Kaeng masaman - mohamedán étel; currys marha- vagy csirkehús. A húst először kókusztejben lassan megfőzik, majd fűszeres, de nem nagyon erős, currys mártással keverik össze
 folyt köv. 
   A tökéletes szerelem likőrje   Vegyünk10 g fahéjat,
 20 g citromhéjat,
 15 g kakukkfüvet,
 5 g koriandert,
 5 g vaníliát,
 5 g szerecsendió-virágot,
 azaz összesen 60 g hozzávalót.
 15 napig áztassuk 1 liter pálinkában, naponta rázzuk fel.
 Szűrjük le, és keverjük össze 0,5 l vízből és 1 kg barnacukorból készített sziruppal. Igyunk az így készült italból egy likőröspohárral a szerelmi előjáték során.
 
 
   
       
   
     |